Dans

by om la lună

/
1.
Zid 04:50
Sunt al tău, dacă simți nevoia să mă vezi sunt aici Cu spatele la zid, cu spatele la zid. Sunt aici, tu ridică-ți privirea din pământ și-ai să vezi Un individ cu spatele la zid. Am făcut toți pașii-napoi, eu, cel lucid. Și-am ajuns aici, cu spatele la zid. Și-am rămas numai noi doi aici, nu am ce să-ți mai ucid Suntem doar noi, crescându-ne un zid. Și-am dus zi după zi, și-am dus zid după zid Pân-am ajuns aici, privindu-ne timid. Și-am zburat și ne-am dus și pe jos și pe sus Pân-am ajuns aici, zidindu-ne în zid Zidindu-ne în zid. Ți-amintești lumea noastră cum era doar din uși ce se deschid Și noi în lemn să n-apară vreun zid Și sub ochi și la colțuri de zâmbet nu purtam niciun rid Și-n depărtări nu se zărea vreun zid. Și-am dus zi după zi, și-am dus zid după zid Pân-am ajuns aici, privindu-ne timid. Și-am zburat și ne-am dus și pe jos și pe sus Pân-am ajuns aici, zidindu-ne în zid Zidindu-ne în zid.
2.
Știi prea bine că nu ne-am propus așa. Ce cuvânt ni se cuvine și ce pedeapsă grea? Am lăsat inimile să cadă, cu capul ‘nainte s-au dus Au căzut într-o grămadă de alte inimi căzute de sus. Nu ne-a ieșit cum ne-am gândit.. Nici de data asta. Când luminile s-au aprins Și toți au plecat din vis Cine-a mai rămas să strângă Ce am ucis Cine-o să pună ‘napoi Ce-a mai rămas din noi Când acasă o să ajungă După război. Și nici mâinile nu sunt mai bine Din strânsoare ele s-au desprins Una a rămas lipită de tine Cealaltă nu s-a mai prins. Și ce luptă ciudată se-ncheie Fără niciun învingătr Hai la casele noastre, iubito, Hai să ne fie dor. Nu ne-a ieșit cum ne-am gândit.. Nici de data asta. Când luminile s-au aprins Și toți au plecat din vis Cine-a mai rămas să strângă Ce am ucis Cine-o să pună ‘napoi Ce-a mai rămas din noi Când acasă o să ajungă După război.
3.
Descusută 05:16
Dac-aș începe să de descos De-un ochi pe față și-unul pe dos C-o buză ți-aș spune de negru tăciune Și cealaltă buză-ai să vezi cum s-amuză De bine, de rău, de urât, de frumos, Dac-aș începe să de descos. Aș face-o cu grijă, aș pune totul-napoi Te-aș iubi apoi. Vino tu, descusută sau nu, Dezlipită la coate. Vino tu, descusută sau nu. Poți să intri, se poate. Și când aș începe să te descos Tot deșirându-te până la os Ți-aș găsi poate, o jumătate Mai veche din tine ascunsă prea bine Pe care-ai uitat s-o mai iei de pe jos Atunci când m-ai învățat să te cos. Aș face-o cu grijă, aș pune totul-napoi Te-aș iubi apoi. Vino tu, descusută sau nu, Dezlipită la coate. Vino tu, descusută sau nu. Poți să intri, se poate.
4.
Far 04:28
Mi-ai fost far, Mi-ai fost dar, Mi-ai fost vai și-amar. Ți-am fost viu, Ți-am fost fiu, Rătăcind prin pustiu. Și de ți-aș mai fi fost Te-aș fi spus pe de rost Dar cumva-ntr-un târziu S-a-ntâmplat să nu-ți mai fiu. Mi-ai fost far Și hotar. Să mă crezi că n-aveam habar Cine ești și de ce M-ai ales tocmai pe mine. Și de tot s-a-ntâmplat Să îți fiu cu păcat Ți-ai dat timp, mi-ai dat rost, Ce frumos a mai fost.. Tu singură, Din ce părți îndepărtate m-ai smuls Dar nu ți-am fost niciodată de-ajuns Spre ce timpuri te-ai necunoscut Și ce mare iubire-ai născut. Mi-ai fost far În zadar Acum rătăcesc pe ape iar Și nici țărmul pustiu Nu mai e cum îl știu. Și de fapt și de drept Și din golul din piept Și din dus pe pustiu N-a ieșit nimeni viu. Tu singură, Din ce părți îndepărtate m-ai smuls Dar nu ți-am fost niciodată de-ajuns Spre ce timpuri te-ai necunoscut Și ce mare iubire-ai născut. Și-ai lăsat-o aici.
5.
Dans 05:02
Îți amintești tu oare, Prima dată când ai simțit Că și se mișcă pământul de sub picioare. Și trezit din visare, Căci s-a-ntâmplat fix cât ai clipit Te-ai așezat pe spate să nu se miște mai tare. Dar să vezi ce-ntâmplare El se mișca necontenit De parcă n-ar mai fi fost ziua următoare. De parcă n-ar mai fi fost, De parcă n-a fost nicicând De parcă n-am fost nici eu Vreodată pe pământ. Dar dac-atunci când pământul se clatină Privești doar în sus Ai să vezi stele cum dansează Frumos - puțin spus. Și-ai să-ți simți și tu picioarele-n dansul lor desperecheat Dansând de zor pe pământul ce-n loc s-a mișcat. Pe pământul ce n-a stat de mult. Pe pământul ce n-a stat demult.
6.
Noapte Bună 04:59
Și ți-am pus buzele pe umăr Și te-am strâns sub brațul strâns Și m-am apucat să număr Cât de râs și cât de plâns Mi-a fost inima-n bătaie Câte-n noapte și în zi. Când te-ai hotărât să-mi fii. Și ți-am pus buzele pe umăr Și te-am respirat adânc Cu aerul meu de tânăr Trezit din somnul unui prunc Ce visa ferit de rele Câte-n lună și în stele Și apoi a adormit Ce noapte bună de iubit. Ce noapte bună, Ce bine e-n camera ta Și cum ți-e somnul liniștit Ce noapte bună de iubit. Te strâng de mână Și am să te țin strâns așa Într-o noapte fără de sfârșit Ce noapte bună de trăit. Și ți-am pus buzele pe tâmple Și-am deschis ochi să te privesc Ce lucru mare o să se-ntâmple Din visul nostru nebunesc Pe umeri îți va crește luna Iar eu-am să te iubesc întruna. Și în sărut te-am învelit De noapte bună de iubit.

about

Cum e să simţi că ţi se mișcă pământul de sub picioare? Că tot ce ai construit se poate dărâma într-o clipă? Pentru noi toţi, această pandemie a redesenat harta importanţei lumii. A lumii fiecăruia. Am experimentat o izolare ce ne-a obligat să trăim pe dinăuntru tot ceea ce am amânat la nesfârșit. Timpul acesta cu noi înșine ne-a făcut să ne reevaluăm vieţile, priorităţile, drumul ales. Și ne-a purtat prin toate stările posibile.

Dans este un album despre noi cei de acum. Este un album făcut să păstreze undeva lucrurile pe care le-am trăit și simţit în toată această perioadă. Să ne reamintească de noi - în caz că ne vom întoarce cumva la vieţile noastre de dinainte fără să fi învăţat ceva.

Dans a fost compus în luna mai 2020, în cele 15 zile în care membrii trupei om la lună au locuit împreună.

Mulţumim familiilor, prietenilor și fanilor pentru dragoste, grijă și încredere. om la lună suntem noi toţi.

Mulţumiri speciale pentru tot sprijinul în realizarea albumului Dans: Mihai Popescu, Silviu Gosav, Dragoș Ometiţă, Vlad Giogu, Horia Cucută, Irina Stinghe, Dan Samoilă, Cătălin ‚Ciupi’ Alexandru, Răzvan Rizea, Răzvan Vasilachi, Alin Zăbrăuţeanu, Cătălin Ciobanu.

credits

released July 28, 2020

om la lună:
Doru Pușcașu – voce, pian, chitară
Dragoș Strat – chitară
Cătălin Constantin – bas, synth
Adrian Maraloiu – tobe, percuţii

Toate cântecele sunt compuse de Doru Pușcașu, Dragoș Strat, Cătălin Constantin și Adrian Maraloiu
Toate versurile sunt scrise de Doru Pușcașu
Toate cântecele sunt produse de Dragoș Strat, Mihai Popescu și om la lună.

Au colaborat:
Anisia Maria Stănescu, french horn pe cântecul Zid
Teodor Zaharia, trompetă pe cântecul Zid
Mihai Popescu, percuţii pe cântecele Far și După Război

Înregistrările au fost făcute de Dragoș Strat și Mihai Popescu, la For the Record Studio, București
Mixajul cântecelor a fost făcut de Dragoș Strat (1,2,4,5,6) și Mihai Popescu (3)
Masteringul cântecelor a fost făcut de Cristian Varga, la Master Vargas NY
Managementul om la lună este asigurat de Cristian Busuioc, la The Funky

Ilustraţiile, creaţia și grafica copertei sunt realizate de Silviu Gosav.

license

all rights reserved

tags

about

om la lună Bucharest, Romania

Om la lună este un strigăt. De mare iubire, de frică, de bucurie, de regăsire, de tristețe, de neadaptare, de renunțare, de curaj, de recunoștință. Este un mesaj de redescoperire și asumare a unor emoții și stări nealterate de niciun fel de element de autocenzură. ... more

contact / help

Contact om la lună

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like om la lună, you may also like: